Välj en sida

PREEM

Motiverande film och systemutbildningar för Maximo-användare

Preem skulle uppdatera sitt underhållssystem till en betydligt nyare version av Maximo. Uppgraderingen innebar ett nytt förbättrat gränssnitt med många nya funktioner. Men det innebar också att många användare behövde vänja sig vid något nytt och annorlunda mot det gamla.

Vårt uppdrag var att förbereda medarbetarna för uppgraderingen, och i nästa steg att guida dem genom den nya versionen av Maximo.

För att göra medarbetarna nyfikna och positivt inställda till uppgraderingen tog vi först fram en ”teaser-film” med syfte att sälja in den nya versionen av Maximo och dess fördelar. I filmen fanns två huvudpersoner, båda medarbetare på Preem, som berättade på ett enkelt sätt vilka fördelar de gillar mest med nya Maximo. På så vis skapade vi en äkta känsla och visade att användarperspektivet var i fokus för uppgraderingen. Vi stod för hela produktionen, från manus och inspelning till färdigklippt film.

Nästa steg var att ta fram fem olika systemutbildningar som steg för steg guidar användarna genom olika funktioner i nya Maximo. Utbildningarna spelades in i Captivate och vi ansvarade för hela projektet till färdig leverans.

VAD VI GJORDE

Motiverande och införsäljande ”teaser-film” och steg-för-steg-utbildningar i systemet. Vi ansvarade för hela produktionen inklusive idé, manus, grafik, filminspelning, projektledning och produktion.

TEKNIKER

Adobe Captivate
Sony Vegas Pro

MER INFORMATION

Kontakta Peter Knapp,
Peter.Knapp@sigma.se