Välj en sida

Med start i vecka 24 fick Maverick i Göteborg förstärkning i form av fyra sommarjobbare. Ungdomarna kommer från GbgOpen, vilket är ett talangprogram som syftar till att öka ungdomars insikt i kommunikationsbranschen, hitta nya talanger och generellt stärka kontakten mellan ungdomar och näringslivet. Låt oss presentera Mavericks senaste förstärkning: Mohammad, Vo, Ellen och Nasa!

 

Kommunikationsbranschens absolut främsta tillgång är dess medarbetare och den kunskap, talang och kreativitet som de besitter. Dessvärre är det allt för många som inte har en enkel väg in i denna kreativa del av näringslivet, vilket gör att den saknar representation från många områden runt omkring Göteborg. Därför skapades GbgOpen, med syfte att öppna upp dörren för ungdomar från underrepresenterade områden genom att få chans att sommarjobba på olika byråer i Göteborg.

 

Uppdraget som gruppen kommer att arbeta med handlar om att ta fram idéer om hur vi kan få in fler ungdomar i arbetslivet. En viktig utmaning som initierats av Göteborgs Stad och ADA. Som stöd har sommarjobbarna tre mentorer från YRGO; Annie Stridh, Timmie Farby Måssebäck och Emma Bröhne, samt flera handledare från Maverick. Arbetet är upplagt enligt Design Thinking processen som inleddes med en uppstartsworkshop och resultatet av arbetet kommer att pitchas för Göteborgs Stad nu på fredag den 28:e juni.

 

Vad har varit mest lärorikt hittills under de här veckorna?

– Vi har fått lära oss hur det är att arbeta i ett projekt, säger Ellen. Hur det kan byggas upp och hur vi får idéer, ja hur hela arbetsprocessen ser ut.

– Jag tycker att det var intressant att lära mig om ”triangeln” om tid, pengar och kvalitet, säger Vo. På så sätt har vi sett in i hur projekten ser ut och hur en kommunikationsbyrå fungerar på en djupare nivå.

Vad har varit roligast?

– Att filma, att jag kände mig som en skådis! Jag har alltid velat bli en skådis men inte haft kontakterna till det, säger Mohammad.

– Plankan! säger Nasa. Efter plankan varje morgon så är jag taggad med massa energi!

 

Varför har Maverick valt att ta emot sommarjobbare från GbgOpen?

– Vi vill ge ungdomar som kanske inte ens hört talas om vår bransch, en chans att upptäcka vad vi gör och se att de också kan göra karriär här. Vi vet att ökad mångfald är bra både för oss på Maverick och hela branschen, eftersom vi vill att kommunikation ska kunna tala till och nå alla. Dessutom så älskar vi att möta och lära oss av nya människor! säger Kajsa Orvarson, kommunikationsstrateg och en av gruppens handledare på Maverick.

 

Vi på Maverick är glada över att få ha Mohammad, Vo, Ellen och Nasa hos oss, och det är så spännande att få följa hur de kreativa idéerna börjar att ta form!

 

Följ GbgOpen på Instagram här.

Vad är Marketing Automation?

Foto: Sunisa Mist. Marketing automation är systemet som förenklar er marknadsprocess och samtidigt hjälper er med leadsgenerering. Hur? Genom att anpassa innehåll utifrån era kunders digitala fotspår.   Många idag tror att ju mer marknadsföring som produceras, desto...

84 akronymer som hjälper dig att förstå internetmarknadsföring

Alla vet vi hur svårt det kan vara att "möta bonden på bondens språk" när det handlar om internetmarknadsföring och akronymer. Oavsett om vi ska exponera en ny kollega eller kund för en akronym inom internetmarknadsföring, kan vi aldrig vara helt säkra på att...

Hur startades HubSpot och vart kommer ordet Inbound Marketing ifrån?

  Inbound marketing och HubSpot är nästan helt synonyma med varandra. Uttrycket Inbound Marketing myntades nämligen av samma personer som startade HubSpot 2006.  Brian Halligan och Dharmesh Shah skrev boken ”Inbound Marketing: Get Found using Google, Social Media, and...

Nyheter i Starter-paketen för Sales, Marketing och Service i HubSpot 2018

HubSpot Starter är den första klossen som företag vänder sig till när de ska börja använda HubSpot som sitt verktyg för leadshantering. Starter har nu utrustats med alla tre delar av plattformen: Sales, Marketing och Service, för att du lättare ska kunna komma igång...

Vad är Inbound Marknadsföring?

Foto: Matthew Henry. Inbound marknadsföring – strategin som hjälper dig optimera innehåll utifrån dina riktiga användares behov och intressen. Resultatet? Fler köpbenägna leads. I det här blogginlägget ska jag försöka förklara den resultatdrivna...

Digital marknadsföring på kundens villkor

Ge dina besökare, användare och kunder den upplevelse de förväntar sig– och mer! De flesta av oss besökare, användare och kunder har idag högre förväntningar på lösningar och upplevelser än tidigare. Den upplevelse du som företag, organisation eller handlare kan...

Stort tack till alla som kom på torsdagens Qurious-event!

Vi vill tacka alla er som kom på torsdagens lyckade Qurious-event i Stockholm! Vi är så glada över hur många av er som kom och lyssnade, minglade, drack bubbel och bidrog till en härlig kväll där förändringskommunikation fick stå i fokus.   Under torsdagens event...

Terminologin som hjälper dig att förstå internetmarknadsföring

Alla vet vi hur svårt det kan vara att "möta bonden på bondens språk" när det handlar om internetmarknadsföring och akronymer. Oavsett om vi ska exponera en ny kollega eller kund för en akronym inom internetmarknadsföring så kan vi aldrig vara helt säkra på att...

Det här är HubSpot Enterprise Growth Suite 2018

HubSpot Enterprise har tidigare varit det stora paketet för dig med många kontakter. Nya Enterprise är till för dig som växer snabbt. Fokus ligger nu på flera nya funktioner för dig och ditt företag som går från mellan till stort och kräver mer kontroll,...

Video, video video – Väx med HubSpot Video

En av de mest efterlängtade nyheterna på årets Inbound 18 var video-funktionen. Äntligen kan Hubspots användare använda plattformen för att producera innehåll tillsammans med nya och spännande funktioner!   HubSpot har gått ihop med sin partner Vidyard för att ge...
Share This