Välj en sida
Efter tre intensiva utbildningsdagar i Manchester, England, har åtta glada representanter från Maverick och Sigma blivit Prosci-certifierade i Change Management. Certifieringen är ett naturligt steg i initiativet Tomorrow Worklife, vilket är ett samarbete mellan Sigma UK, Bool och Maverick. Syftet är att hjälpa organisationer att möta stora förändringar.

 

Tredagarskursen fokuserade på hur verktygen och metoderna inom Prosci används för att på ett framgångsrikt sätt förvalta och driva förändringsprojekt inom olika branscher. Men fokus ligger på den mänskliga aspekten snarare än den tekniska. I förändringsarbeten inom digitalisering är det lätt att betoningen hamnar på de tekniska aspekterna inom projektet. Där lägger istället Prosci ett större fokus på hur förändring påverkar människor och hur du på bästa sätt kan leda genom den.

Prosci-modellen använder ett diagnostiskt verktyg, ADKAR, som fokuserar på att bygga en individuell bild av en person som kommer att påverkas och hur denna person framgångsrikt passerar genom varje steg av förändringsprocessen. Modellen betonar även vikten av sponsorer och hur en engagerad och synlig sponsor kan öka sannolikheten för ett framgångsrikt resultat.

Sigma har sedan många år arbetat framgångsrikt med Change Communication som stöd för Change Management, men för att ha alla hygienfaktorer på plats så är Prosci-certifieringen i linje med krav från exempelvis Microsoft för strategiska samarbetspartners.

Samtliga åtta projektledare och konsulter blev godkända på slutprovet och kunde konstatera att behovet av förändringshantering är stort och att stora samarbetsmöjligheter finns.

 

Nyfiken på vad vi menar med Change Communication? Läs mer här, eller kontakta oss direkt!

Håkan Larsson

Marketing Manager

+46 705 711 199
hakan.larsson@sigma.se

Fem steg för en bättre kundupplevelse

Ett bra sätt för att hitta inspiration till såväl sig själv som sin organisation, är att kika in i studier från exempelvis Econsultancy och Google. Med bakgrund inom publicist-, retail- och B2B-branschen, kan vi känna igen oss i hur det har sett ut på andra platser i...

Vad är Inbound Marknadsföring?

Foto: Matthew Henry. Inbound marknadsföring – strategin som hjälper dig optimera innehåll utifrån dina riktiga användares behov och intressen. Resultatet? Fler köpbenägna leads. I det här blogginlägget ska jag försöka förklara den resultatdrivna...

Digital marknadsföring på kundens villkor

Ge dina besökare, användare och kunder den upplevelse de förväntar sig– och mer! De flesta av oss besökare, användare och kunder har idag högre förväntningar på lösningar och upplevelser än tidigare. Den upplevelse du som företag, organisation eller handlare kan...

Vad är Marketing Automation?

Foto: Sunisa Mist. Marketing automation är systemet som förenklar er marknadsprocess och samtidigt hjälper er med leadsgenerering. Hur? Genom att anpassa innehåll utifrån era kunders digitala fotspår.   Många idag tror att ju mer marknadsföring som produceras, desto...

Terminologin som hjälper dig att förstå internetmarknadsföring

Alla vet vi hur svårt det kan vara att "möta bonden på bondens språk" när det handlar om internetmarknadsföring och akronymer. Oavsett om vi ska exponera en ny kollega eller kund för en akronym inom internetmarknadsföring så kan vi aldrig vara helt säkra på att...

84 akronymer som hjälper dig att förstå internetmarknadsföring

Alla vet vi hur svårt det kan vara att "möta bonden på bondens språk" när det handlar om internetmarknadsföring och akronymer. Oavsett om vi ska exponera en ny kollega eller kund för en akronym inom internetmarknadsföring, kan vi aldrig vara helt säkra på att...

Stresstesta din sajt och förbättra din inbound marketing

Har du funderat på varför du syns dåligt i sökmotorerna? Om du upptäckt att du kanske inte indexeras på Google särskilt bra, kan det vara en bra idé att göra ett stresstest. Ett stresstest kan bestå av ganska enkla verktyg och värden. Läs vidare för några snabba tips...

Skapa en digital marknadsföringsstrategi i endast tio steg

Ibland är det bra att stanna upp och reflektera över hur den operativa marknadsföringsstrategin ser ut, vad den innehåller och hur den presterar. Frågorna som vi mår bra av att ställa oss kan vara många, men de flesta team brukar ställa frågor i stil med: Innehåller...

Hur många leads behöver du för att nå ditt intäktsmål?

Försöker du fånga så många B2B-leads som möjligt med din leadsgenerering? Har du en tydlig förståelse för hur många leads du verkligen behöver? Ett trick från oss är att du kan börja med ditt årliga intäktsmål. Utifrån ditt årliga intäktsmål kan vi sedan arbeta...

Skapa insikter om dina besökare och öka din konvertering!

Vid arbete med konverteringsoptimering, strävar man efter att få besökare att göra det du vill att hen ska göra på din webbplats. Det kan exempelvis handla om att få en besökare att göra ett köp via en e-handel, en registrering av ett nyhetsbrev eller en delning av...
Share This